Een conflict oplossen door te praten? Dat kan! De lokaal bemiddelaar van Bravvo staat klaar om u te helpen de dialoog aan te knopen en spanningen weg te werken. Hij of zij helpt u de situatie op te lossen door op een andere manier naar de zaken te kijken. Het doel? Een oplossing waarin alle partijen zich kunnen vinden, zonder rechtszaak.

Bevindt u zich in zo'n situatie?
- U stoort zich aan het lawaai, het gebrek aan netheid of iets anders bij de buren?
- U bent het niet eens met de regeling voor het hoederecht over de kinderen?
- Er is onenigheid met een familielid en de gemoederen lopen hoog op?
- De relatie met uw huisbaas of huurder is verzuurd?
- Er smeult een ander conflict met een vriend, een kennis of iemand anders?
Neem contact op met uw lokaal bemiddelaar
Hij of zij helpt u om een minnelijke schikking te treffen en wijst u zo nodig de weg naar een meer gespecialiseerde dienst.
Goed om te weten
Deze dienst is gratis en bij u in de buurt. De gesprekken zijn geheel vertrouwelijk.
Downloaden
Flyer over de lokale bemiddelingsdienst
De Stad Brussel heeft een lokale bemiddelingsdienst die u kan helpen bij conflicten. Ons team is onder meer gespecialiseerd in buurtproblemen. De Bravvo-bemiddelaarsters voeren sinds 2023 een bewustmakingscampagne om de contacten tussen buren nauwer aan te halen. Via dialoog gaan ze op zoek naar gezamenlijke oplossingen voor conflicten.
Sensibiliseringscampagne
Zo’n 3700 huurders bij de Lakense Haard, de Brusselse Woning en de Grondregie kregen in het kader van deze campagne een pakketje in hun brievenbus met een flyer, geluiddempende viltjes en een kaartje waarop ze, in geval van problemen, een beleefde boodschap kunnen achterlaten voor hun buren.
De bemiddelaarsters organiseren ook permanente diensten en zetten infostands op in de wijken waar u hen kunt aanspreken. Ze moedigen de stap naar bemiddeling aan om spanningen weg te werken en de dialoog tussen buren te herstellen. Ook de lokale politie wordt gesensibiliseerd om klagers door te verwijzen naar de plaatselijke bemiddelingsdiensten alvorens een klacht in te dienen.
Hoe werkt bemiddeling tussen buren?
De bemiddelaarster laat de aanvrager eerst de situatie uiteenzetten. Daarna probeert ze een gesprek te regelen met de andere betrokken partij om zijn of haar kant van het verhaal te horen en stelt ze bemiddeling voor. Als beide partijen ermee instemmen, komt er een eerste ontmoeting om een oplossing uit te werken waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden. Soms zijn meerdere gesprekken nodig om tot een vergelijk te komen.
Bemiddeling heeft meer kans van slagen als de dienst wordt ingeschakeld zodra de eerste spanningen zich voordoen. “Goede bemiddeling leidt tot een snellere en duurzamere oplossing dan een rechtszaak. Het is namelijk bewezen dat een gezamenlijk overlegde oplossing de gemoederen beter kan bedaren dan een slecht proces met een winnaar en een verliezer”, benadrukt Nurinnisa Balci, lokaal bemiddelaarster in de Noordwijk.
Hebt u te maken met conflicten in uw buurt? Neem contact op met ons bemiddelingsteam.
Contact
Patricia Verschaffl, lokaal bemiddelaarster
Kazernestraat 37, 1000 Brussel
02 279 65 45
0475 47 37 51
patricia.verschaffel@brucity.be
Contact
Nurinnisa Balci, lokaal bemiddelaarster
Sluismeester Coggestraat 18, 1000 Brussel
02 208 00 88
0499 53 74 78
nurinnisa.balci@brucity.be
Contact
Séverine Hayot, lokaal bemiddelaarster
Moorsledestraat 54, 1020 Brussel
0490 14 17 83
severine.hayot@brucity.be
Contact
Frédérique Marchal, lokaal bemiddelaarster
Versailleslaan 148, 1120 Neder-Over-Heembeek
02 270 45 72
0473 33 20 24
frederique.marchal@brucity.be
Bij partnergeweld is er sprake van autoritaire en dominante houdingen of handelingen van een van de (voormalige) partners tegenover de andere. Het gaat meer bepaald om verbale, fysieke, seksuele of economische agressie, bedreigingen of dwang die de integriteit van de andere persoon schenden. Het geweld treft niet alleen het slachtoffer, maar ook de andere leden van het gezin, onder wie de kinderen, en wordt als een vorm van familiaal geweld beschouwd.
Veel je je onveilig in je relatie?
Heb je vragen? Wil je met iemand praten?
Een luisterend oor kan je ondersteunen door samen een oplossing te zoeken. Je kan anoniem bellen naar een luisterend oor in jouw taal.
luisterendeoren.be/nl
Downloaden
Flyer
Nuttige adressen voor iedereen
Veelgestelde vragen
Contact
Coördinatie Bemiddeling
Kazernestraat 37, 1000 Brussel
02 279 65 63
Cecilia Sanchez, verantwoordelijke
02 279 65 61
cecilia.sanchez@brucity.be
Karine Ugé, adjunct-verantwoordelijk
02 279 64 82
karine.uge@brucity.be