Gemeenschapscentra

De gemeenschapscentra van Bravvo zijn er voor iedereen. Het zijn echte ontmoetingsplaatsen waar elke dag activiteiten en projecten plaatsvinden. U hebt er een afspraak… met uw buurt!

Oasis

Contact leggen

Ontmoetingen die mensen dichter bij elkaar brengen, dat is waar het in uw gemeenschapscentrum om draait. U maakt er kennis met mensen van andere generaties of buren uit andere culturen, en iedereen vindt er zijn plaats of kan een steentje bijdragen. De teams staan klaar voor de inwoners en moedigen contact met de verenigingen en lokale instellingen aan.  

Afgestemd op uw behoeften

Wat heeft de wijk nodig? Dat vormt het vertrekpunt voor de acties. Die bouwen voort op wat al bestaat, met een lokale en participatieve insteek, en steunend op uw ideeën. Zin om een artistiek project uit te werken? Huiswerkhulp nodig? Op zoek naar vakantieactiviteiten? Een ander voorstel? U kunt terecht in de gemeenschappelijke ruimte van het centrum.

Onthaal

Het team bestaat uit een medewerker voor gemeenschapsontwikkeling, een opvoeder voor gemeenschapsacties en een jeugdanimator. Samen bieden ze dagelijks onthaal, activiteiten voor verschillende leeftijden, studiebegeleiding en uiteenlopende projecten.

Activiteiten

Creatieve workshops, sport, fietstochten, workshops fietsherstelling, voorlichting rond duurzame ontwikkeling, infopunt, studiebegeleiding, steun voor projecten van inwoners,...

JEUNESSE RDM_flyer service NL

Contact

Monica Bastidas, coördinatrice
Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 28, 1000 Brussel
02 502 49 65
0491 61 97 11
monica.bastidas@brucity.be

Zie ook

Studiebegeleiding in de Papenvestwijk

Downloaden

Flyer

Onthaal

Het team verwelkomt u in een ruimte op de sociale woonsite rond de Prins Leopoldsquare in Laken.

Activiteiten

Dagelijks onthaal, activiteiten voor verschillende leeftijden, studiebegeleiding en uiteenlopende projecten. Er worden ook alfabetiseringscursussen aangeboden door de vzw Entraide Bruxelles.

CC Oasis

Contact

02 479 53 88

Coördinatie Jeugd en Burgerschap
Kazernestraat 37, 1000 Brussel
02 279 65 54

Zie ook

Studiebegeleiding in de wijk Laken-Centrum

Downloaden

Flyer

JEUNESSE OASIS flyer service NL

 

Openingsuren

Deze openingsuren gelden voor de zeven jeugdcentra en -huizen van Bravvo en kunnen naargelang de activiteiten van de dag aangepast worden.

Tijdens schoolperiodes
Op dinsdag, donderdag en vrijdag van 15 tot 19 u.
Op woensdag en zaterdag van 13 tot 19 u.

Tijdens schoolvakanties
Van maandag tot vrijdag, van 13 tot 19 u.

Contactgegevens voor algemene info over deze dienst

Coördinatie Jeugd en Burgerschap
Kazernestraat 37, 1000 Brussel
02 279 65 54
jeunesseetcitoyennetebravvo@brucity.be